zaterdag 20 januari 2018

Hoe leer ik beter tekenen?

Uitstap naar de academie waar David Verstraete ons rondleidt in de klas beeld. We ontmoeten Lukas Verstraete, illustrator die nood heeft aan inspiratie. We gaan zelf aan de slag!
Illustrator Ruthje Goethals, alias Ruimle, op bezoek. Zij illustreert o.a. de boeken van 'For girls only'. Ruthje vertelt ons met veel passie over haar werk!Op bezoek in atheneum De Tandem voor een workshop tekenen door Kimberly De Schepper.
We tekenen er in Pop-Art-stijl. Het resultaat wordt gedrukt op mokken, placemats, wenskaarten, magneten, enz. 
Voetballen met de grote jongens! Tof voor de Droomschippers!
Ook de directeur, Nick Van Vooren, komt even langs om onze werkjes te bewonderen en met veel interesse te luisteren naar wat we allemaal gedaan hebben tijdens dit project.

Ons eindproduct: We geven onze mooiste tekeningen af op de afdeling pediatrie van AZ Alma.
Stephanie Peene, de babbeljuf op de afdeling, vertelt er ons hoe zieke kindjes vrolijker kunnen worden. Onze tekeningen zijn een goed begin!Dirk (papa Ella) vertelt over zijn tekenwerk als productontwikkelaar. 
Hij toont ons hoe hij tekent op de computer met Sketch.
Brenda Vergaert, tekenlerares en kunstenares komt vertellen, tonen en samen met ons tekenen. Brendat toont ons enkele voorbeelden van haar werk als tekenares. Daarna gaan wij aan het werk en tekenen we een heel speciaal dier!

We maken een monotype.

Workshop waarnemingstekenen en fantasietekenen met Nadia Nuyt, tekenlerares en kunstenares! Nadia brengt heel veel materiaal mee waarover ze ons alles kan vertellen.
Eens we aan de slag gaan, geeft ze ons heel interessante tips! Ze legt alles stap voor stap uit en de Badeendjes tekenen prachtige dingen!

Het resultaat!


Kimberly De Schepper, leerkracht plastische opvoeding in ons atheneum, komt vertellen over wat haar inspireert om te tekenen. Ze luistert naar wat de kinderen graag willen leren tekenen en zal later nog een workshop voor ons organiseren in het atheneum. Ze vertelt ook over haar werk als grafisch ontwerper. Alle vragen worden beantwoord!


Muziek tekenen.

Wat zie ik in de muziektekeningen?Enkele resultaten.


Wie bracht wat mee voor project?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten